• NOVEL SUNDA: WANGENAN UNSUR PAPASINGAN & TINGKESAN
    MATERI NOVEL SUNDA,  MATERI PEMBELAJARAN BAHASA SUNDA

    NOVEL SUNDA: WANGENAN UNSUR PAPASINGAN & TINGKESAN

    Novel téh nyaéta carita rékaan anu méré kesan lir enya-enya kajadian tur ukuranana panjang. Kajadian anu dicaritakeunana ogé loba deuih. Malah aya sababaraha kajadian anu sambung sinambung. Latarna, boh latar waktu boh latar tempat, tangtuna ogé leuwih jembar deuih. Palakuna, lian ti palaku utama téh aya palaku panglengkep jeung figuran (palaku panambah). Najan henteu mutlak kitu. Anu jelas, dina novel mah leuwih laluasa nyaritakeun pasipatan jeung paripolah palakuna téh. Upama hidep maca novel bakal manggihan nu disebut téma, galur, palaku, latar, judul, point of view, jeung gaya basa. Nu kitu téh disebutna unsur atawa struktur intrinsik nu aya novel. Téma nyaéta nu ngatur arah unsur séjénna dina hiji carita. Téma…

    Komentar Dinonaktifkan pada NOVEL SUNDA: WANGENAN UNSUR PAPASINGAN & TINGKESAN
  • MATERI NOVEL BASA SUNDA SMA KELAS 11
    MATERI NOVEL SUNDA,  MATERI PEMBELAJARAN BAHASA SUNDA

    MATERI NOVEL BAHASA SUNDA SMA KELAS 11

    Istilah novel asalna tina basa Laten, nyaéta novellus, tina kecap novus nu hartina "anyar". Disebut anyar téh pédah novel gelarna anyar di dunya sastra umumna, upama dibandingkeun jeung wangun sastra lianna, saperti puisi jeung carpon. Tapi, dina sastra Sunda mah sabalikna, novél téh leuwih ti heula me dal jadi buku batan carpon. Novél téh carita rékaan (fiksi) wangun lancaran (prosa) jeung kaasup karya sampeuran, umumna panjang sarta galur carita atawa plotna ngarancabang (loba tur kompléks). Ku kituna, novél mah bisa midangkeun rupa-rupa palaku (tokoh), kajadian, jeung laluasa ngahirupkeun karakter masing-masing palaku.

    Komentar Dinonaktifkan pada MATERI NOVEL BAHASA SUNDA SMA KELAS 11
  • MATERI NOVEL SUNDA
    MATERI NOVEL SUNDA,  MATERI PEMBELAJARAN BAHASA SUNDA

    MATERI NOVEL SUNDA

    istilah novél asalna tina basa latén, nyaéta novélus, tina kecap novus hartina "anyar". disebut anyar téh pédah novél gelarna anyar di dunya sastra umumna, upama dibandingkeun jeung wangun sastra lianna, saperti puisi jeung carpon. tapi dina sastra Sunda mah sabalikna, novél téh leuwih ti heula medal jadi buku batan carpon.

    Komentar Dinonaktifkan pada MATERI NOVEL SUNDA
error: Content is protected !!